Casa Nuria ligt in Naquéra, op 200 meter hoogte, waardoor het zomers zeer aangenaam is door het zeewindje. De Middellandse zee ligt hemelsbreed op 20 km afstand. Valencia stad en het vliegveld zijn 30 minuten rijden. Met de bus en metro zijn stad en vliegveld vanaf het centrum van Naquéra goed bereikbaar. Het huis ligt op 2,5 km van het centrum van het dorp waar je allerlei voorzieningen hebt: een goede supermarkt, cafés en restaurants, een bierbrouwerij, etc.

Vanuit het huis loop je direct het natuurpark in, La Serra Calderona. Daar vind je prachtige natuur met wandel-, fiets- en ruiterpaden. Doordat het dicht bij de Middellandse Zee ligt, geeft het mooie uitzichten over de zee, het nabijgelegen Sagunto en de stad Valencia.

Valencia is een heerlijke mediterane stad waar het tourisme nog in balans is. Het is er heerlijk toeven op de vele terassen, pleinen, straatjes, restaurantjes, winkeltjes, cultuurhistorische gebouwen, de stranden en in het Turia park. Met een gehuurde fiets is de stad nog sneller verkend.